Châteaux Vini:
Franse & Italiaanse wijnen met een verhaal

Bij Châteaux Vini verkopen we wijn en bubbels aan particulieren, horeca en bedrijven. 

We verkopen Franse & Italiaanse wijnen met persoonlijkheid, gemaakt door wijnbouwers met een ziel, met karakter en met passie voor hun product. We gaan op zoek naar de authentieke wijnen van elke regio en we houden van de typische druiven van de streek. Onze wijnen zijn écht, met de hand gemaakt en met het grootste respect voor de natuur. 

We kennen onze producenten persoonlijk en brengen hen af en toe een bezoek om te zien hoe alles er aan toe gaat in de wijngaard en in de kelder. Het overgrote deel van ons gamma wordt rechtstreeks ingevoerd uit Frankrijk en Italië. 

Bij ChxVini vertellen we jou met plezier het verhaal achter elke wijn. En wees gerust, het zijn geen fabeltjes... 

Bart Rogiers

 

Ik ben telg van een gezin van 6 kinderen. Mijn papa was bierhandelaar en mijn mama full time huisvrouw, hoe kan het anders als die kinderen allemaal jongens zijn. Vader Leo was een gepassioneerd wijnliefhebber en voerde in de jaren ‘60 enkele Duitse topwijnen in. Voor rood ging zijn voorkeur naar de grote Franse wijnen die perfect pasten bij de feestelijke maaltijden die mijn moeder iedere zondag op tafel toverde. Moeder Rachel zocht rust in haar tuin en haar poëzie als tegengewicht tot de viriele kroost.

 

De passie voor wijn en het ondernemerschap van mijn vader en de passie voor lekker eten en de romantiek van mijn moeder hebben me geïnspireerd tot wat ik nu doe. Ik had 19 jaar een restaurant, werkte 8 jaar als wijnaankoper en ben sinds 2009 full time met mijn eigen wijnzaak bezig die ik opstartte in bijberoep in 1997.
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.   Info   Akkoord