Geplaatst op 28 december 2019 / door Bart Rogiers

Poggio San Polo valt dik in de prijzen bij James Suckling!!

SORRY !!!!! De 24 pakketten zijn helaas uitverkocht!!! We kunnen wel nog de Podernovi en de Brunello 'Basis' 2015 aanbieden. Zie bij punt 2. Max 6 flessen Podernovi per klant. 

De Amerikaanse wijn- en sigaarcriticus James Suckling wordt aanzien als één van de meest invloedrijke en betrouwbare wijnjournalisten van ons tijdperk. Hij was gedurende vele jaren verantwoordelijk voor het vermaarde magazine Wine Spectator in Europa. Sinds enkele jaren bewandelt hij zijn eigen pad vanuit zijn optrekje in Toscane. Hij kent dus het Italiaanse wijnlandschap zeer goed.

Poggio San Polo in Montalcino is een domein dat een vijftiental jaren geleden gekocht werd door Marilisa Allegrini, die reeds naam en faam verwierf met haar Amarone’s. Marilisa trok resoluut ...

Geplaatst op 15 november 2019 / door Bart Rogiers

FEESTWIJNEN IN DECEMBER

In dé feestmaand bij uitstek willen we graag bijdragen tot het welslagen van jouw eindejaarsfeest. De Kerstboom wordt gezet, je laat mooi verpakte kadootjes aanrukken, de kookboeken worden boven gehaald ter inspiratie of je bladert door de huis-aan-huisblaadjes om de juiste traiteur te vinden voor het bereiden van je eindejaarsmenu. Tot zover alles onder controle.

Maar wat ga je daarbij drinken? En dan is Châteaux Vini aan zet. Wij zijn al een tijdje aan het nadenken hoe we jou daarbij kunnen helpen. Het is zeer belangrijk om vooraf te kunnen proeven welke wijnen je wil serveren en daarvoor ben je bij ons op het juiste adres. We gaan zelfs verder en onze sommeliers begeleiden je ook bij de keuze van ‘welke wijn bij welk gerecht?’.

Hoe werkt het??

We stelden een virtueel feestmenu op ...

Geplaatst op 14 februari 2019 / door Bart Rogiers

Als interesse passie wordt

Enkele jaren geleden vroeg mijn vriend Eric Boschman mij om een voorwoordje te schrijven bij zijn eerste wijnboek.

Dit is wat ik toen schreef:

‘Als interesse passie wordt’
“ ’t Is zondag” zegt mijn moeder terwijl ze voor haar verwende kroost een feestelijke tafel dekt. Vader duikt resoluut de kelder in op zoek naar een of andere vergeten wijnschat. “Deze middag zegent Petrus de maaltijd!” pronkt hij. Mijn oudere broers proberen hun kater te verdoezelen achter een kokhalzend ‘Wauw’. Als ik als kleine gabber wat meer uitleg vraag over deze stofferige parel, ontkurkt hij sierlijk de fles voor mij en hem alleen. Hij negeert de uitgestoken glazen van de nachtraven schertstend, “geen parels voor de zwijnen”! Een eerste tip van ...

  vorige          volgende  

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.   Info   Akkoord