Geplaatst op 03 december 2019 / door Bart Rogiers

San Polo Top-Brunello's 2015 in primeur!

Poggio San Polo valt dik in de prijzen bij James Suckling.

De Amerikaanse wijn- en sigaarcriticus James Suckling wordt aanzien als één van de meest invloedrijke en betrouwbare wijnjournalisten van ons tijdperk. Hij was gedurende vele jaren verantwoordelijk voor het vermaarde magazine Wine Spectator in Europa. Sinds enkele jaren bewandelt hij zijn eigen pad vanuit zijn optrekje in Toscane. Hij kent dus het Italiaanse wijnlandschap zeer goed.

Poggio San Polo in Montalcino is een domein dat een vijftiental jaren geleden gekocht werd door Marilisa Allegrini (links op de foto met Bart Rogiers), die reeds naam en faam verwierf met haar Amarone’s. Marilisa trok resoluut de kaart van de biologische wijnbouw. Deze aanpak begint bij het valoriseren van de ‘terroir’. Daarom zal het u niet verbazen dat ze met haar cru’s ‘Vignavecchia’ (100pts) en ‘Podernovi’ (97pts) in de jaargang 2015 zeer hoge punten scoorde bij James Suckling. Zelfs haar ‘gewone’ Brunello di Montalcino was goed voor 95pts in het ‘5-sterren-jaar 2015, de hoogst mogelijke bekroning toegekend door het ‘Consorzio Brunello di Montalcino’.

  1. De ‘gewone’ Brunello en de ‘Podernovi’ (en primeur met 15% korting)

Brunello en de Podernovi aankopen met 15% primeurkorting,  Prijzen net/net

  • Brunello di Montalcino DOCG – ‘Podernovi’ 2015 à €129.99 -15% = €110.49
  • Brunello di Montalcino DOCG 2015 à €49.99 -15% = €42.99

Primeuraanbieding geldig tot eind januari 2020 en tot zolang de voorraad strekt. Bestellen kan enkel via mail op bart@chateauxvini.be Betaling op voorhand. Promoties en kortingen zijn niet cumuleerbaar.

 

 

  vorige          volgende  

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen stemt u in met het gebruik hiervan.   Info   Akkoord